Over S.C.A.N.

Van ervaringsdeskundige naar professional

Mijn naam is Saskia Lau, oprichtster van S.C.A.N. ( een PGB-bureau voor advies en administratie). Als afgestudeerd pedagoog (opleiding HBO-Pedagogiek) heb ik in het verleden onder meer gewerkt op een BSO en bij een welzijnsorganisatie. Voordat ik aan mijn studie begon, heb ik meer dan twintig jaar de administratie verzorgd bij een bank. De oprichting van S.C.A.N. in 2010 is het resultaat van mijn persoonlijke thuissituatie en de drang naar ondernemerschap.

Mijn persoonlijke ervaring en kennis van PGB in combinatie met mijn administratieve knowhow zet ik in voor anderen.

Vanaf 2015 vraagt het zorgkantoor om een gewaarborgde hulp bij bepaalde zorgprofielen. Door mijn deskundigheid kan ik deze taak goed uitvoeren. Vanaf 2016 zijn een aantal gemeente, waaronder de gemeente Den Haag en Rotterdam, overgestapt op een variant van deze hulp en verlangen van budgethouders dat zij zich laten ondersteunen door een PGB-Beheerder. Als erkend PGB Bureau is S.C.A.N. als een van de weinige toegerust voor deze taak.

Geen zorgen meer om zorg

S.C.A.N. staat voor Service-, Coachings- en Adviesbureau Nederland. Ik bied mensen die zorg nodig hebben extra steun. Onder meer door advies, ondersteuning bij een aanvraag of bij de administratie.

De behoefte aan zorg komt vaak onverwachts. Welke acties moet u nu ondernemen, voor uzelf of voor uw familielid?
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Ik weet wat u doormaakt. Daarom zorg ik dat u er niet alleen voor staat. Ik wil u helpen, door uw zorgen weg te nemen.

Maak kennis met Saskia Lau, uw persoonlijke en deskundige PGB adviseur.


geluidsfragment Saskia Lau bij NOS Radio 1 d.d. 15-9-15 (Prinsjesdag)